PERMA TEKNOLOGI

I 2016 utviklet Perma Corp. en metode som gjør det mulig å polymere (kjemisk binde sammen) Nano Sink Oksid (nZnO) med andre materialer. Dette gjøres med ulike mengder nZnO for oppnå ønsket effekt avhengig av hva sluttproduktet skal benyttes til.

Sink Oksid er antimikrobiell og har vært brukt i legemiddelindustrien, samt i produkter for det kommersielle markedet over hele verden i mange år. Det er godt dokumentert som bla. har FDA-godkjenning. I tillegg er det bakteriostatisk som hemmer formering hos bakterier i motsetning til baktericid, som er bakteriedrepende.

Ved å ha en permanent polymert løsning vil ikke nZnO frigjøres fra produktene og den antimikrobielle effekten vedvarer. Andre metoder som impregnering/coating vil miste effekten etter få vask og vil ikke lenger ha ønsket effekt samt at uønskede antibakterielle stoffer vil havne i naturen.

Den permanente antimikrobiell funksjonen er dokumentert i sertifiserte uavhengige tester.

Hvorfor Nano Sink Oksid?

Sinkoksid (ZnO) er et naturlig forekommende mineral som har blitt mye brukt i FDA-godkjente antimikrobielle salver, solkremer og kosmetikk siden 1940-tallet.

Nano sinkoksid (også kjent som sinkoksid nanopartikler) er 1000 ganger tynnere enn menneskehår og har overlegen mer ytelse enn normal sinkoksid.

Nano sinkoksid har vist seg å være mer effektivt enn normal sinkoksid når det kommer til å motstå et bredt spekter av mikrober, blokkering av UV-stråler, og beskytte og tone huden.

Les mer om teknologien her