Ofte stilte spørsmål og svar

Hvor lenge kan munnbindet brukes?

Perma munnbindet kan brukes like lenge som andre klesplagg laget av myk bomull eller plagg med bomullsblanding. Munnbindet er laget av strikket stoff og sømmer av høy kvalitet. Bytt munnbind hvis det blir skitten eller våt. Hvis munnbindet ikke er skitten eller våt, og du må bruke det på nytt, bør du oppbevare den i en ren pose. Permas egenutviklede dust-bag egner seg bra til dette formålet. Når du tar munnbindet ut av posen/dust-baggen, anbefales det å holde den i de elastiske krokene så ikke eventuell smitte overføres til dine hender. Vask munnbindet minst en gang om dagen/etter bruk.

Er munnbindene vaskbare i maskin?

Ja, Perma munnbindene kan vaskes i maskin opptil 90 ° C. For å forhindre skade på justerings hylsene og for å forlenge den brukbare levetiden av disse, anbefaler vi at du bruker en vaskepose. Permas egenutviklede dust-bag egner seg bra til dette da den er produsert i det samme antibakterielle stoffet som munnbindet. Bruk et mildt vaskemiddel og heng tørt. Ikke blek eller stryke.

Justeringshylsene trenger ikke fjernes når du vasker munnbindet i en vaskepose eller Perma dust-bag. Når du vasker munnbindet, anbefaler vi å skyve justeringshylsene nærmere masken slik at de ikke faller av under vaskingen.

Hvor ofte skal jeg vaske munnbindet?

Du bør vaske munnbindet avhengig av bruksnivå og miljø. Av hygieniske grunner anbefaler vi å vaske munnbindet før den brukes første gang og daglig etter hver bruk.

Er munnbindene N95-kompatible?

Nei, Perma munnbindene er ikke å anse som medisinske munnbind eller for øvrig som medisinsk utstyr og er ikke ment for bruk av helsepersonell i frontlinjen.

Blokkerer munnbindene virus?

Tøymunnbind som Perma munnbindene har en porestørrelse på 2+/- 0,15 Micron filtrerings evne og fungerer som en barriere mot større luftbårne partikler og dråper som kan inneholde virus. Imidlertid kan Perma munnbindene, som de fleste tøymunnbind, ikke filtrere ut luftbårne virus på grunn av virusenes ekstremt lille størrelse.

Har Perma noen kvalitetssertifiseringer for munnbindene?

Ja, anerkjente internasjonale laboratorier har sertifisert Perma-teknologien til å effektivt redusere 99% av mikrobiell vekst på tekstil overflaten, selv etter 150 vasker. Perma teknologien er også testet for å ha en høyere UV-beskyttelse enn vanlig tekstil, samt er brannhemmende.

Er nano sinkoksid trygt?

Ja, sink er et viktig mineral for mennesker, og sinkoksid har blitt brukt mye i hudpleieprodukter og som et bredspektret antimikrobiell ingrediens siden 1940-tallet. Den amerikanske sertifiseringsorganisasjonen FDA anser sinkoksid og nano sinkoksid (dvs. sinkoksid-nanopartikler) som en trygg ingrediens for bl.a. solkrem (se FDA-rapport her). Det er ingen fare for innånding av nano sinkoksiden i Perma`s tekstiler da disse er polymert og ikke frie partikler.

Tilbyr du størrelser for barn?

Perma munnbindene har justerbare stropper og passer komfortabelt til unge voksne. For mindre barn under 10 år, vennligst ta kontakt via [email protected]

Tilbyr du bulk- eller bedriftsbestillinger?

Ja, for bestillinger over 90 munnbind, vennligst ta kontakt via [email protected].

Hvor lages Perma munnbindene?

Perma munnbindene er laget i Thailand og selges for tiden i Norge, store deler av Europa og enkelt andre steder i verden.

Mer detaljer informasjon om munnbind-standarder og bruk

For mer detaljert informasjon om munnbind-standarder og bruk les her.

Har du fortsatt noen spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss for flere spørsmål!

Ta kontakt